Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Eduroam

OŠ Angela Besednjaka nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Ta je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (povezava).

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij (fakultete, knjižnice, srednje šole), vključenih v sistem Eduroam v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org). Omrežje je zasnovano tako, da lahko zaposleni ali učenci dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini) z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

2. Brezžična omrežja in elektromagnetno valovanje

Vse informacije najdete TUKAJ.

3. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

4. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete TUKAJ.
Za brezžični dostop je potrebno pridobiti uporabniško ime in geslo v matični organizaciji OŠ Angela Besednjaka.

5. Pomoč kontaktne osebe

Kontaktne osebe so razredniki učencev ter računalničar.

Prilagodi izgled strani