Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Spoštovani starši in skrbniki ter zaposleni,

nova pravila delovanja Šolskega sklada OŠ Angela Besednjaka Maribor omogočajo, da šolskemu skladu namenite del svoje dohodnine (do 0,3 %).
Tisti, ki se odločite za takšen način doniranja, ne boste v ničemer finančno prikrajšani. Donacija namreč ne vpliva na višino vračila ali doplačila dohodnine zavezanca.
Če se za donacijo ne odločite, gre ta delež dohodnine v proračun Republike Slovenije.

Šolskemu skladu lahko namenite del dohodnine zelo enostavno:

  • Izpolnite obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije s svojimi podatki, ga natisnete in podpišete ter prinesete v tajništvo šole oziroma pošljete po pošti ali pa ga vaš otrok odda razredniku ali razredničarki. Lahko ga pošljete ali odnesete na Finančni urad. To lahko storite kadarkoli.
  • V portalu eDavki oddate obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don)« v katerem kot davčno številko upravičenca navedete 86623265 in vpišete odstotek 0,3.

Sredstva bodo namenjena za pomoč socialno šibkejšim učencem, za programe dela z nadarjenimi učenci in nakup opreme za šolo, ki bi jo z rednim sistemskim financiranjem le stežka pridobili. S sredstvi bo skrbno in odgovorno upravljal Upravni odbor šolskega sklada.

Na Osnovni šoli Angela Besednjaka Maribor se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so osebni podatki zaščiteni. Z izpolnjeno vlogo posredovane podatke zbiramo izključno zaradi namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Osebni podatki za splošno javnost ne bodo dostopni. Ker je skrb za osebne podatke vrednota, bomo vse osebne podatke varovali v skladu z veljavnimi predpisi in z visoko stopnjo odgovornosti.

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo.

Dr. Manja Flisar Šauperl,
ravnateljica

Prilagodi izgled strani