Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 31. 5. 2024, se je 12 učencev Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor udeležilo 5. kola Kadetske lige Spodnjega Podravja na Ptuju in ponovno z velikim veseljem sporočamo, da so 4 tekmovalci naše šole posegli po medaljah, večina pa je prikazala odlične igre in dosegla zelo lepe uvrstitve.

Na tekmovanju so učenci naše šole dosegli naslednje izjemne uvrstitve:

Kategorija do 15 let:
1. mesto Gašper Drevenšek
9. mesto Uroš Bombek

Kategorija do 12 let:
2. mesto Aleksandr Konopatskyi
5. mesto Marko Marjanović
16. mesto Davud Čelenka
18. mesto Adin Junuzuvić
20. mesto Erik Bračič

Kategorija dekleta do 12 let:
1. mesto Meta Marinović
4. mesto Aida Denjo
7. mesto Jovana Marko

Kategorija dekleta do 9 let:
3. mesto Tia Živa Husel

Kategorija do 9 let:
17. mesto David Golubovič

Tudi na tem tekmovanju sta po najvidnejših uvrstitvah posegla Aleksandr Konopatskyi in Gašper Drevenšek v absolutni konkurenci do 12 oziroma 15 let, ki sta praktično skozi celotno šolsko leto v izjemni formi in po pravilu v kategorijah do 12 let (Aleksandr) in do 15 let (Gašper) osvajata najvišji mesti. Tokrat se jima je z izjemnimi predstavami pridružila Meta Marinović, ki je posegla po 1. mestu v kategoriji dekleta do 12 let, konstantno dobro igra Aida Denja, ki je tudi tokrat, enako kot na prejšnjem turnirju, posegla po 4. mestu.

Za najpomembnejše sporočilo pa je tokrat poskrbela Tia Živa Husel, ki je prejela nagrado za pošteno igro – Fair play, ki jo je prejela zaradi samoiniciativno priznanih napak šahovskemu sodniku med šahovsko igro. Obenem pa se uvrstila na tretje mesto v kategoriji deklet do 9 let. Vse pohvale Tii Živi za zelo pošteno igro (fair play), ki jo seveda v okviru interesne dejavnosti šah in seveda pri vseh drugih aktivnosti na šoli učimo in živimo.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID ŠAH

 

Prilagodi izgled strani