Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Od 8. aprila srednje šole na svojih spletnih straneh objavljajo številčno stanje prijav, pogosto skupaj s točkami prijavljenih učencev (točke 7. in 8. razreda).

Prav tako je dnevno objavljeno številčno stanje prijav na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, prav tako potrebni obrazci in e-naslovi šolskih svetovalnih delavcev (https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/).

V primeru, da ste mnenja, da vaš otrok nima možnosti sprejetja na srednjo šolo, kamor je bila poslana prijavnica, da se nahaja pod spodnjo mejo do katere sprejmejo učence ali pa si je otrok zgolj premislil, je DO 23. APRILA možen prenos na drugi program oziroma drugo srednjo šolo.

Starši izpolnite in podpišete priloženi obrazec (obrazec za prenos prijavnice 2024-2025), ga skenirate ali fotografirate in pošljete na e-naslov izbrane srednje šole, kjer je oddana prvotna prijavnica. Na tak način bo svetovalni delavec srednje šole uredil prenos prijavnice na drugo srednjo šolo. V priponki je seznam e-naslov vseh srednjih šol v Podravski regiji (Seznam svetovalnih delavcev_Maribor_2024).

Učencem držimo pesti, da bodo sprejeti v želene programe in bo opisanih prenosov čim manj.

Prilagodi izgled strani