Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Tekmovanje iz znanja računalništva – Programiranje za OŠ (Scratch)
Šolsko in državno tekmovanje

Na naši šoli smo sredi januarja organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za osnovne šole v programu Scratch. Tekmovali so lahko učenci od 4. do 9. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 10 učencev ter učenk in od teh jih je 6 osvojilo bronasto priznanje (Lovro Feguš, Leon Vahtarič Zidarič, Tim Dietner Kostanjevec, Val Gantar, Jurij Černetič in Uroš Bombek).

Na državno tekmovanje, ki je letos potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) v Ljubljani pa so se uvrstili: Lovro Feguš, Leon Vahtarič Zidarič, Jurij Černetič in Uroš Bombek. Večina naših učencev je bila zelo uspešnih, saj so kar trije posegli po najvišjih mestih in prejeli priznanja Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Lovro Feguš je v svoji tekmovalni skupini F (4. in 5. razred) osvojil 2. mesto in postal državni podprvak ter prejel zlato priznanje, Leon Vahtarič Zidarič pa se je uvrstil na 5. mesto in prejel srebrno priznanje. V skupini G (6. in 7. razred) je Jurij Černetič sledil zgledu Lovra ter tudi sam osvojil 2. mesto in postal državni podprvak ter prejel zlato priznanje. Uroš Bombek pa je za malo število točk zgrešil srebrno priznanje.

Kot leta poprej, so tudi v letošnjem šolskem letu fantje pridno obiskovali pouk računalništva in priprave na državno tekmovanje, kjer so se nato izkazali z vrhunskimi rezultati. Vse pohvale in iskrene čestitke vsem tekmovalcem za izjemne dosežke!

Naši programerji tako z lepim zgledom skrbijo za promocijo šole.

Uradni rezultati so na voljo tukaj: https://zotks.si/priznanja/programiranje/

Dejan Žmavc, mentor in predsednik šolske tekmovalne komisije

 

Prilagodi izgled strani