Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

»Ob 70. obletnici Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor slavimo poti, ki jih je prehodilo skoraj sedem tisoč učenk in učencev, več sto učiteljic in učiteljev ter devet ravnateljic in ravnateljev.

Sleherni izmed njih je soustvaril to izjemno šolo, ta dragocen hram učenosti, ustvarjalnosti, raznolikosti, znanja in omike. Današnji večer naj obudi spomine, naj bo oda poučevanju in učenosti, naj bo navdih in naj bo sled v prostoru in času.

Na ta praznični dan izražam iskrene čestitke tej dragoceni ustanovi in vsem, ki so povezani z njo.

Čestitke vsem našim dragim učenkam in učencem  ter njihovim staršem in skrbnikom, ki se jim na tem mestu zahvaljujem, da so tesno povezani s šolo in ji izražajo podporo.

Čestitke in zahvala vsem administrativnim in tehničnim delavcem, ki v ozadju in potihoma, s trudom ter predanostjo prispevajo, da šola dan za dnem deluje nemoteno in odlično.

Čestitke ravnateljem, ravnateljicam in njihovim pomočnikom, ki so v nepreglednem naboru nalog in odgovornosti uspeli uresničevati vizijo odličnosti vzgoje in izobraževanja ter voditi šolo k najvišjim ciljem.

Ob koncu in zelo na glas, čestitke učiteljem in svetovalnim delavcem, ki so v vseh teh letih vzgajali in izobraževali ter navdihovali številne generacije otrok. Želim si in upam, da ostanejo večni učenci, da svoje delo še naprej opravljajo z navdušenjem in strastjo, da spodbujajo in navdihujejo. Brez učiteljev bi bila družba brez osnov. Učitelji so tisti, ki oblikujejo prihodnost. Njihov vpliv sega daleč preko poučevanja. So gonilo napredka in razvoja. Tako je bilo in tako bo tudi v prihodnje.«

Izsek iz slavnostnega govora ge. ravnateljice, dr. Manje Flisar Šauperl, ob slavnosti prireditvi 7. 12. 2023.

Foto: Rok Černetič © 2023, nekdanji učenec

 

Prilagodi izgled strani