Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page
Po tem, ko so nas v letu 2018 gostili upokojeni policisti, smo tokrat na Osnovno šolo Angela Besednjaka Maribor v goste povabili upokojene policiste in ostale člane upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Kluba “Maksa Perca” Maribor. Povratni dvoboj smo na naši šoli organizirali v četrtek, 23. 11. 2023, v popoldanskih uricah ter poleg merjenja na šahovskih deskah izkoristili popoldan za prijetni klepet o doživetih šahovskih spominih obeh generacij. 
 
Gostje so bili navdušeni nad organizacijo prijateljskega šahovskega dvoboja, katerega so sicer kot izkušenejši igralci tudi zmagali, a so jim naši najizkušenejši šahisti odščipnili nekaj šahovskih točk v lepo odigranih šahovskih partijah. A tudi tokrat, kot mnogokrat rezultat ni bil v ospredju, ampak prijetno druženje dveh šahovskih generacij, in kot je dejal predsednik Kluba “Maksa Perca”, g. Mirko Ploj, smo v prijateljskem šahovskem dvoboju  spremljali dve generaciji, ene mlade in šahovsko vedoželjne ter druge starejše z malo treme pred šahovskim dvobojem z mladimi šahisti. 
 
Šahovski popoldan smo ovekovečili z nekaj fotografijami ter v spomin vsem sodelujočim podelili spominsko medaljo.
Po prijetnem druženju smo si obljubili, da srečanje v obliki prijateljskega šahovskega dvoboja, še kdaj ponovimo. 
 
Poročilo pripravil: Miran Drevenšek, mentor ID šah
 
ZAHVALA: 
Izrekam veliko zahvalo gospe ravnateljici ter g. Marku Podpečanu za vso podporo ter pomoč pri izvedbi dogodka in ves doprinos pri izvedbi prijateljskega šahovskega dvoboja.
 
Prilagodi izgled strani