Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Minuli petek je bil za šahistke in šahiste OŠ Angela Besednjaka Maribor šahovsko obarvan. V petek, 6. 10. 2023, je namreč Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor gostila mlade šahiste na 1. kolu Štajerske kadetske lige, ki so se ga, kot je že običajno, udeležili tako učenke in učenci štajerskih kot tudi drugih osnovnih šol Slovenije, redni gostje pa so tudi osnovnošolci iz sosednje Avstrije.

Tekmovanja v Štajerski kadetski ligi se je tokrat udeležilo 11 tekmovalk oziroma tekmovalcev OŠ Angela Besednjaka Maribor, ki so na tekmovanju prikazali odlične igre.

Na tekmovanju, ki je potekalo v treh starostnih osnovnošolskih kategorijah, ločeno dekleta in fantje, smo bili zastopani v kategorijah absolutno do 15 let, absolutno do 12 let in dekleta do 12 let.

Tokrat velja izpostaviti odlično formo Aleksandra Konopatskyiga in Gašperja Drevenška, zelo lepa dosežka pa sta dosegla še Jakob Daić in Marko Marjanović.
Poleg naštetih pa velja pohvaliti vse učenke in učenci naše šole, ki so z lepimi šahovskimi partijami sodelovali na tekmovanju, posebej tistim, ki so prestopili iz mlajših kategorij, v katerih so tekmovali še v minulem šolskem letu, v starejše kategorije, kjer bo potrebno pridobivati nove, dodatne izkušnje.

Kategorija absolutno do 15 let:
2. mesto Gašper Drevenšek
9. mesto Jakob Daić
20. mesto Rene Nikl
36. mesto: Uroš Bombek

Kategorija absolutno do 12 let:
3. mesto Aleksandr Konopatskyi
8. mesto Marko Marjanovič
14. mesto Davud Čelenka
33. mesto Adin Junuzović

Kategorija dekleta do 12 let:
5. Meta Marinovič
6. Anabela Caf
7. Aida Denjo

Poleg navedenega tekmovanja naj omenimo še priljubljeni mladinski turnir v Ljubljani, ki je potekal v soboto, 7. 10. 2023, v kategoriji mladih do 20 let ter turnir v kategoriji najmlajših do 10 let, ki sta se ga udeležila Aleksandr Konopatskyi, ki je v kategoriji do 10 let suvereno pometel s konkurenco in z vsem možnimi točkami 9 točk v 9ih partijah in prepričljivo osvojil 1. mesto. Izjemno dobro je igral tudi Gašper Drevenšek, ki je v konkurenci do 20 let dosegel 6 točk iz 9ih partij, kar je zadostovalo za delitev 9. do 16. mesta.

Za mlade šahiste naše šole pripenjamo v priponki še foto utrinke iz omenjenega turnirja. Sprašujemo vas, ali prepoznate znanega šahista, ki na eni izmed fotografij stoji ob Gašperju?

Čestitke vsem!

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

Prilagodi izgled strani