Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V sredo, 21. 6. 2023, se je 6 učencev Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor udeležilo zadnjega, 10. kola Kadetske lige Spodnjega Podravja na Ptuju.

Pri tem so učenci naše šole tudi v zadnjem kolu, pokazali, iz kakšnega testa so.

Dosegli so naslednje odlične uvrstitve:
1. mesto Aleksandr Konopatskyi v kategoriji do 12 let (6 točk v 7ih partijah; igral je v starejši kategoriji do 12 let);
1. mesto Gašper Drevenšek v kategoriji do 15 let (premagal vse nasprotnike in osvojil vse možne točke, 7 točk v 7ih partijah);

7. mesto Marko Marjanović v kategoriji do 12 let (4,5 točk);
9. mesto Rene Nikl;

17. mesto Uroš Bombek v kategoriji do 12 let
20. mesto Davud Čelenka v kategoriji do 12 let.

Organizatorji so poleg medalj za tokratni turnir podelili tudi pokale in praktične nagrade za skupne uvrstitve, najboljšim, ki so zbrali največ točk skozi celotno obdobje ciklusa. Tukaj sta bila prejemnika iz naše šole:
Aleksandr Konoptskyi za osvojeno 1. mesto v kategoriji do 9 let in Gašper Drevenšek, za osvojeno 2. mesto v kategoriji do 15 let.

Prav tako so učenci naše osnovne šole odlično tekmovali skozi celotni ciklus tekmovanja in tako zasluženo osvojili 1. mesto med sodelujočimi osnovnimi šolami in tako na najlepši možen način, poleg zmagoslavja v Štajerski kadetski ligi v Mariboru, sedaj s 1. mestom zaključili tudi Kadetsko ligo na Ptuju.

Organizator je na izjemno lep način zaključil ligo, s piknikom ter s prelepimi nagradami, ki so jih prejeli najboljši trije v vsaki kategoriji kot tudi naključno izžrebani tekmovalci.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki ste skozi celotno leto pridno nabirali točke, da smo postali najboljša šahovska osnovna šola na Štajerskem koncu v obeh tekmovalnih šahovskih ligah na Štajerskem.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID ŠAH

 

Prilagodi izgled strani