Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 2. 6. 2023, se je z 8. kolom zaključila Štajerska kadetska liga v sezoni 2022/2023 z velikim slavjem OŠ Angela Besednjaka, ki je tekmovanje zaključila na fantastičnem 1. mestu izmed 51-ih sodelujočih šol (prehiteli smo osnovne šole kot so Limbuš, ekipo Gamlitza iz sosednje Avstrije, Ob Dravinji Poljčane, Selnica ob Dravi, Bojana Ilicha, Janka Glazerja Ruše, Bratov Polančičev in številne druge).

Točke za to izjemno uvrstitev so dali seštevki prvih treh najboljših tekmovalk/tekmovalcev v kategorijah do 15, 12 in 9 let.

Našo šolo je zastopalo večje število odličnih šahistk in šahistov, pri tem pa so nekaterim med njim posegli tudi po najvišjih mestih v skupnem seštevku. S ponosom sporočamo, da so najvišje uvrstitve v skupnem seštevku dosegli Gašper Drevenšek, ki je osvojil 1. mesto v kategoriji absolutno do 15 let, Rebeka Koler, ki je osvojila 3. mesto med dekleti do 15 let, Aleksandr Konopatsky in Meta Marinović z osvojenim 4. mestom, Aleks v kategoriji do 12 let ter Meta v kategoriji dekleta do 9 let. Naše šahistke in šahisti so dosegli naslednje odlične uvrstitve v skupnem seštevku Štajerske kadetske lige.

Rezime nekaterih odličnih rezultatov v skupnem seštevku:
1. mesto Gašper Drevenšek v kategoriji do 15 let,
3. mesto Rebeka Koler v kategoriji dekleta do 15 let,
4. mesto Meta Marinovič v kategoriji dekleta do 9 let,
4. mesto Alexandr Konopatskyi v kategoriji fantje do 12 let,
5. mesto Aida Denjo v kategoriji dekleta do 9 let,
8. mesto Jakob Daić v kategoriji fantje do 15 let,
9. mesto Rene Nikl v kategoriji fantje do 15 let,
9. mesto Anabela Caf v kategoriji dekleta do 9 let,
16. mesto Uroš Bombek v kategoriji fantje do 12 let,
25. mesto Davud Čelenka v kategoriji fantje do 12 let,

Poleg njih pa so sodelovali v Štajerski kadetski ligi še številne mlade šahistke in šahisti naše šole, ki so se pogumno kosali z nasprotniki v Štajerski kadetski ligi in bodo v naslednjih letih zagotovo posegli po še višjih uvrstitvah.

Tako so že v tokratnem 8. in hkrati zadnjem krogu Štajerske kadetske lige v sezoni 2022/2023 naša dekleta in fantje tudi tokrat posegli po najvišjih uvrstitvah in dobili kar 3 medalje ter dosegli naslednje odlične uvrstitve:
2. mesto Gašper Drevenšek v absolutni kategoriji do 15 let: 6 točk (enako število točk kot zmagovalec, žal slabši zaradi 2. kriterija)
3. mesto Jakob Daič v kategoriji fantje do 15 let,
3. mesto Alexandr Konopatskyi v absolutni kategoriji do 9 let: 5,5 točk 3.
4. mesto Rebeka Koler v kategoriji do 12 let,
5. mesto Meta Marinovič v kategoriji do 9 let,
7. mesto Aida Denjo v kategoriji dekleta do 9 let,
9. mesto Anabela Caf v kategoriji dekleta do 9 let,
12. mesto Jovana Marko v kategoriji dekleta do 9 let,
22. mesto Matija Šilih v absolutni kategoriji do 9 let,
28. mesto Davud Čelenka v absolutni kategoriji do 12 let,
29. mesto Marko Marjanović v absolutni kategoriji do 12 let,
30. mesto Marko Maksim v absolutni kategoriji do 9 let,
31. mesto Filip Horvat Bilić v absolutni kategoriji do 9 let,
38. mesto Uroš Bombek v absolutni kategoriji do 12 let,
41. mesto Vid Debeljak v absolutni kategoriji do 12 let, ki se nam je prvič pridružil na tekmovanju, pri čemer mu čestitamo za pogum in borbene predstave.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem OŠ Angela Besednjaka, ki so skozi celotno šolsko leto 2022/2023 zastopali našo osnovno šolo ter na ta način poskrbeli, da je na polico naše šole postavljen nov pokal za osvojeno 1. mesto v skupnem seštevku 8-ih turnirjev Štajerske kadetske lige. Rezultati so toliko veličastnejši, saj se tekmovanja redno udeležujejo tekmovalci iz Štajerske, Koroške, Prekmurja, Ljubljane in tudi Avstrije.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID Šah

 

Prilagodi izgled strani