Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V soboto, 3. 6. 2023, so se učenke in učenci naše Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor udeležili državnega šahovskega prvenstva do 9 let, ki je potekalo na osnovni šoli Šmarje – Sap. Sodelovali so v posamični konkurenci, ki je hkrati, s seštevkom doseženih točk fantov oziroma deklet, štelo tudi kot ekipno državno prvenstvo v kategoriji fantov oziroma deklet.

V nedeljo, 4. 6. 2023, se je osnovnošolskega ekipnega državnega prvenstva do 12 let, udeležila ekipa fantov naše osnovne šole na štirih šahovskih deskah.

Naša dekleta v postavi: Meta Marinović, Aida Denjo in Anabela Caf, so v kategoriji dekleta do 9 let osvojile izjemno 1. mesto in se okitile z nazivom: državne ekipne prvakinje do 9 let, fantje v postavi: Aleksandr Konopatsky, Filip Horvat Bilić in Matija Šilih pa so osvojili prav tako izjemno 3. mesto v državi.

V posamični konkurenci med fanti do 9 let, kjer je tekmovalo kar 114 tekmovalcev, je suvereno z vsemi možnimi točkami (9 točk v 9-ih partijah) postal osnovnošolski državni prvak Aleksandr Konopatskyi. Izjemno! Tudi preostali naši tekmovalci in tekmovalke so v številčni udeležbi (v kategoriji deklet je tekmovalo 38 tekmovalk), dosegli lepe uvrstitve tako med dekleti kot fanti.

Rezultati posamično do 9 let:
Aleksandr Konopatskyi, 1. mesto v kategoriji fantje do 9 let (vse možne točke: 9 točk v 9-ih partij),
Matija Šilih, 42. mesto v kategoriji fantje do 9 let,
Filip Horvat Bilič, 69. mesto v kategoriji fantje do 9 let,
Meta Marinović, 10. mesto v kategoriji dekleta do 9 let,
Aida Denjo, 12. mesto v kategoriji dekleta do 9 let,
Anabela Caf, 21. mesto v kategoriji dekleta do 9 let.

Državno ekipno tekmovanje do 12 let:
V nedeljo, 4. 6. 2023, so naši fantje na državnem ekipnem tekmovanju v kategoriji fantje do 12 let v postavi: Aleksandr Konopatskyi, Uroš Bombek, Davud Čelenka in Marko Marjanović dosegli odlično 12. mesto v kategoriji 30-ih osnovnih šol.

Dekleta in fantje se iz državnih prvenstev do 9 in 12 let vračajo z uspehi, s katerimi se zapisujemo v sam vrh osnovnošolskega šaha. Presrečni in ponosni!

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so ponovno poskrbeli za izjemne dosežke na državnih tekmovanjih!

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

 

Prilagodi izgled strani