Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Šahistke in šahisti Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora so se v sredo, 1. 3. 2023, v Kamnici udeležili področnega ekipnega šahovskega tekmovanja za območje Maribora in okolice in dosegli odlične rezultate. Na tekmovanju je naša šola sodelovala s štirimi ekipami: dekliški ekipi do 12 let in 15 let ter fantovski ekipi do 12 in 15 let.

Pri tem so ekipe deklet do 15 let, deklet do 12 let in fantov do 12 let dosegle 3. mesto, fantje do 15 let pa so v svoji konkurenci pometli z nasprotniki in v 24 partijah prav v vsaki zmagali ter niso oddali niti enega samcatega remija. Po izjavi glavnega sodnika turnirja se je to zgodilo prvič v zgodovini področnega ekipnega tekmovanja v Mariboru.

Fantje so z osvojitvijo titule “področni ekipni šahovski prvaki do 15 let”, pridobili pravico do nastopa na državnem ekipnem tekmovanju v Kranju 19. 3. 2023, kjer bodo kot edini predstavnik v fantovski konkurenci do 15 let zastopali mariborsko regijo (pravico do nastopa na državnem tekmovanju v tej kategoriji je pridobil samo zmagovalec).

Vrstni red naših ekip:

Fantje do 15 let – osvojili 1. mesto in postali področni ekipni prvaki do 15 let. Ekipo so sestavljali našteti po deskah po vrstnem redu: Gašper Drevenšek (6 točk iz 6-ih partij), Jakob Daić (6 točk iz 6-ih partij), Rene Nikl (6 točk iz 6-ih partij), Žan Luka Kraner (4 točke iz 4-ih partij) in Dorian Šober (2 točki iz 2-eh partij). Osvojili so vse možne točke in zmagali v prav vseh šahovskih partijah ter v šestih dvobojih osvojili vseh možnih 12 match točk.

Fantje do 12 let – osvojili 3. mesto. Ekipo so sestavljali našteti po deskah po vrstnem redu: Aleksandr Konopatskyi, Davud Čelenka, Uroš Bombek in Adin Junuzović. Fantje so zasluženo osvojili 3. mesto v kategoriji 7-ih ekip in osvojili 7 match točk.

Dekleta do 15 let – osvojile 3. mesto. Ekipo so sestavljale: Rebeka Koler, Zoja Kalacun ter Tia Živa Husel.

Dekleta do 12 let – osvojile 3. mesto. Ekipo so sestavljale: Meta Marinović, Aida Denjo in Anabela Caf.

Pohvala gre prav vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so odlično zastopali našo osnovno šolo in prikazali odlične šahovske igre.

Uvrščenim tekmovalcem na državno ekipno šahovsko prvenstvo v kategoriji fantje do 15 let želimo veliko dobrih potez in seveda tudi športne sreče na državnem tekmovanju v Kranju 19. 3. 2023!

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID Šah

 

Prilagodi izgled strani