Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V sredo, 26. 10. 2022, je bilo na Ptuju organizirano 1. kolo Kadetskega šahovskega prvenstva Podravja v šahu v tekmovalnem ciklusu šolskega leta 2022/2023. 

Gre za novo šahovsko ligo v organizaciji Šahovskega kluba na Ptuju, ki se ga je ob premierni izvedbi udeležilo tudi 6 učencev naše OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. 

Šahovsko obarvana sreda je bila za šahiste OŠ Angela Besednjaka Maribor nadvse uspešna z odličnimi rezultati ter nekaterimi  prekrasnimi partijami in tudi rezultati. 
Na tekmovanju, ki je potekalo v treh starostnih osnovnošolskih kategorijah, ločeno dekleta in fantje, smo bili zastopani v vseh starostnih skupinah pri fantih. 

Fantje so poskrbeli za odlične rezultate, pri čemer smo v kategorijah do 15 let in 9 let povrh vsega slavili najvišji uvrstitvi. 

Pri najstarejši kategoriji do 15 let je ponovno rutinirano, čeprav v odlični konkurenci, slavil Gašper Drevenšek z le enim oddanim remijem ter šestimi zmagami. 
 
Malce več truda je moral za doseženo 1. mesto v najmlajši kategoriji do 9 let vložiti Aleksandr Konopatsky, ki je prav tako kot Gašper oddal le en remi, a moral zaradi enakih kriterijih z drugouvrščenim odigrati še 2 dodatni  partiji, ki sta se prav tako zaključili z remijem. Sledila je odločila zadnja partija, v kateri je črnemu z minuto manj časa ob pričetku partije zadoščal remi, zato je za osvojitev prvega mesta Aleksandr moral zmagati, kar mu je tudi uspelo.

Pohvaliti velja vse učence naše šole, ki so z lepimi šahovskimi partijami dosegli naslednje odlične rezultate:

Kategorija absolutno do 15 let: 
1. mesto Gašper Drevenšek
8. mesto Rene Nikl
12. mesto Ernad Pajalić

Kategorija absolutno do 12 let:
8. mesto: Uroš Bombek
11. mesto Davud Čelenka

Kategorija absolutno do 9 let:
1. mesto Aleksandr Konopatsky

Čestitke vsem sodelujočim in z vabilom, da se naslednjega turnirja na Ptuju udeleži še kdo od učenk oz. učencev naše OŠ. 

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani