Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 3. 6. 2022, se je z 8. kolom zaključila Štajerska kadetska liga v sezoni 2021/2022 z velikim slavjem OŠ Angela Besednjaka, ki je tekmovanje zaključila na fantastičnem 1. mestu izmed 46-ih sodelujočih šol.

Točke za to izjemno uvrstitev so dali seštevki prvih treh najboljših tekmovalk/tekmovalcev v kategorijah do 15, 12 in 9 let.

Našo šolo je zastopalo večje število odličnih šahistk in šahistov, pri tem pa so nekaterim med njim posegli tudi po najvišjih mestih v skupnem seštevku. S ponosom sporočamo, da sta najvišji uvrstitvi v skupnem seštevku dosegla Gašper Drevenšek, ki je osvojil 1. mesto v kategoriji absolutno do 15 let ter Meta Marinovič, ki je osvojil 3. mesto v skupnem seštevku do 9 let. Naše šahistke in šahisti pa so dosegli nekatere odlične uvrstitve v skupnem seštevku Štajerske kadetske lige. Rezime nekaterih odličnih rezultatov v skupnem seštevku:

1. mesto Gašper Drevenšek v kategoriji do 15 let,
3. mesto Meta Marinovič v kategoriji dekleta do 9 let,
4. mesto Aida Denjo v kategoriji dekleta do 9 let,
5. mesto Rebeka Koler v kategoriji dekleta do 12 let,
5. mesto Nuša Drevenšek v kategoriji do 15 let,
6. mesto Vid Peklič v kategoriji fantje do 9 let,
7. mesto Alexandr Konopatsky v kategoriji fantje do 9 let,
7. mesto Luka Bombek v kategoriji fantje do 15 let,
8. mesto Nejc Peklič v kategoriji fantje do 9 let,
9. mesto Svit Plavčak v kategoriji fantje do 9 let,
9. mesto Jakob Daič v kategoriji fantje do 12 let,
10. mesto Davud Čelenka v kategoriji fantje do 12 let,
16. mesto Dorian Šober v kategoriji fantje do 12 let,

Poleg njih pa so sodelovali v Štajerski kadetski ligi še številne mlade šahistke in šahisti naše šole, ki so se pogumno kosali z nasprotniki v Štajerski kadetski ligi in bodo v naslednjih letih zagotovo posegli po še višjih uvrstitvah.

Tako so že v tokratnem 8. in hkrati zadnjem krogu Štajerske kadetske lige v sezoni 2021/2022 naša dekleta in fantje tudi tokrat posegli po najvišjih uvrstitvah in dobili kar 5 medalj dosegli naslednje odlične uvrstitve:

2. mesto Gašper Drevenšek v absolutni kategoriji do 15 let: 5, 5 točk,
2. mesto Alexandr Konopatskyi v absolutni kategoriji do 9 let: 6, 5 točk (enako število točk kot zmagovalec, a s slabšim 2. kriterijem),
3. mesto Nuša Drevenšek v kategoriji dekleta do 15 let,
3. mesto Rebeka Koler v kategoriji do 12 let,
3. mesto Meta Marinovič v kategoriji do 9 let,
4. mesto Aida Denjo v kategoriji dekleta do 9 let,
4. mesto Jakob Daič v kategoriji fantje do 15 let,

6. mesto Jovana Marko v kategoriji dekleta do 9 let,
6. mesto Adin Junuzovič v kategoriji fantje do 9 let,
7. mesto Luka Bombek v kategoriji fantje do 15 let,
8. mesto Žan Luka Kraner v kategoriji fantje do 15 let,
9. mesto Matija Šilih v kategoriji fantje do 9 let,
10. mesto Svit Plavčak v kategoriji fantje do 12 let,
13. mesto Rene Nikl v kategoriji fantje do 12 let,
17. mesto Dorian Šober v kategoriji fantje do 12 let,
18. mesto Davud Čelenka kategoriji fantje do 12 let,
18. mesto Maksim Marko kategoriji fantje do 9 let,
19. mesto Uroš Bombek kategoriji fantje do 12 let,
20. mesto Jurij Černetič kategoriji fantje do 12 let,
22. mesto Ernad Pajalič v kategoriji fantje do 12 let.

Letos se iz šahovskih klopi osnovne šole Angela Besednjaka poslavljata naša šahista Nuša Drevenšek in Luka Bombek, ki sta ob slovesu prejela spominsko darilce. Kako nostalgično, prav Nuša in Luka, sta zadnjo tekmovalno partijo v Štajerski kadetski ligi igrala na 1. in 2. deski v kategoriji do 15 let. Tako se ju je lahko prav ob zadnji partiji ovekovečilo na skupni fotografiji, pri igranju sklepne partije, s katero sta zastopala našo osnovno šolo. Ob slovesu od šole in njunih šahovskih potez, ki sta jih praktično skozi celotno osnovno šolo pisala v zgodovinski anale OŠ Angela Besednjaka ter pri tem tudi na državnem nivoju dosegla 2. oziroma 3. mesto na državnem osnovnošolskem ekipnem tekmovanju (Luka Bombek skupaj z ekipo, v kateri so sodelovali še Gal Blažič, Izidor Casar ter Gašper Drevenšek v sezoni 2016/2017 na Otočcu ter Nuša v sezoni 2017/2018 skupaj z ekipo, v kateri so sodelovale še Zala Casar, Lili Žnidarič ter Leila Movrin Maršanič v Kozjem), obenem pa prav tako v ekipni konkurenci posegla po večih nazivih regijskih ekipnih prvakinj in prvakov ter podprvakov in številnih drugih odličnih uvrstitev. V imenu šahistk in šahistov in naše šole jima želimo vse dobro na njuni nadaljnji šahovski, kakor tudi šolski poti.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem OŠ Angela Besednjaka, ki so skozi celotno minulo šolsko leto zastopali našo osnovno šolo ter na ta način poskrbeli, da je v vitrino naše šole prišel veličasten pokal za osvojeno 1. mesto v skupnem seštevku 8-ih turnirjev Štajerske kadetske lige. Rezultati so toliko veličastnejši, saj se tekmovanja redno udeležujejo tekmovalci iz Štajerske, Koroške, Prekmurja, Ljubljane in tudi Avstrije in je letos več kot pol sezone potekalo spletno in se nato, končno, v 6. krogu preselilo na Srednjo gradbeno šolo in nato v sklepnem delu, v zadnjih treh krogih potekalo v živo in ne več preko računalniških zaslonov.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek

Prilagodi izgled strani