Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Minuli vikend je bil za šahiste OŠ Angela Besednjaka Maribor šahovsko zelo obarvan. Najprej so se v petek udeležili Štajerske kadetske lige in nato v soboto še ekipnega državnega tekmovanja do 12 in 15 let. 

V petek, 8. 4. 2022, je na Srednji gradbeni šoli potekalo 6. kolo Štajerske kadetske lige (ŠKL). Gre za tekmovanje, ki je tokrat, po dveh letih igranja preko spleta, ponovno potekalo na Srednji gradbeni šoli v živo.

Tekmovanja v Štajerski kadetski ligi se je tokrat udeležilo 11 tekmovalcev OŠ Angela Besednjaka, ki so spet blesteli v prikazanih šahovskih partijah. Na tekmovanju, ki je potekalo v treh osnovnošolskih kategorijah, smo bili zastopani v vseh starostnih skupinah. Tudi tokrat, kot smo se nekoliko že razvadili, so učenci naše šole posegli po medaljah, tokrat dva: Rebeka in Gašper. Rebeka z osvojitvijo tretjega mesta med dekleti do 12 let in Gašper z osvojitvijo prvega mesta med fanti do 15 let. 

Učenke in učenci naše šole so dosegli naslednje odlične rezultate.

Kategorija absolutno do 9 let:
6. mesto Vid Peklič, 5 točk (delil 3. mesto z enako osvojenimi točkami, a bil slabši po drugem kriteriju – bucholz)
10. mesto Adin Junuzović, 4 točke,
12. mesto Denei Šrok, 3 točke,
13. mesto Nejc Peklič, 3 točke. 

Kategorija absolutno do 12 let:
3. mesto med dekleti Rebeka Koler
7. mesto Rene Nikl, 4 točke,
9. mesto Jakob Daić, 4 točke
20. mesto Uroš Bombek, 2 točki,
21. mesto Ernad Pajalić, 2 točki,
22. mesto Davud Čelenka, 2 točki.

Kategorija absolutno do 15 let:
1. mesto Gašper Drevenšek, 6,5 točk (v sedmih partijah brez poraza, 6 zmag in en remi)

Tokrat velja izpostaviti Vida Plavčaka, z osvojenim 6. mestom v kategoriji do 15 let (delitev 3. mesta, slabši po drugem kriteriju), Rebeko Koler z osvojenim 3. mestom med dekleti v kategoriji do 12 let in Gašperja Drevenška, ki še vedno kaže odlično formo in je v Štajerski kadetski ligi v sezoni 2021 – 2022 osvojil že pet prvih mest. 

Prav tako smo z odličnimi dosežki zadržali vodilno mesto med 39-imi osnovnimi šolami, ki tekmujejo v Štajerski kadetski ligi, na katerega smo se povzpeli v prejšnjem krogu. V prilogi nekaj foto utrinkov iz tekmovanja.

Poročilo pripravil Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani