Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Tekmovanje iz znanja računalništva – Programiranje za OŠ (Scratch)
Šolsko in državno tekmovanje

Na naši šoli smo sredi januarja organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za OŠ v programu Scratch. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 11 učencev in od teh jih je kar 10 osvojilo bronasto priznanje.

Prejemniki bronastih priznanj na šolskem tekmovanju:

Tekmovalna skupina F Scratch – 4. in 5. r.:
Jurij Černetič (4. a), Gael Čelofiga (4. a), Matija Jagrič (5. a) in Liam Novak (5. a)

Tekmovalna skupina G Scratch – 6. in 7. r.:
Dorian Šober (6. c), Liam Čelofiga (6. a), Jakob Daić (6. c), Rene Nikl (6. a) in Maks Mitendorfer (6. c)

Tekmovalna skupina H Scratch – 8. in 9. r.:
Rok Černetič (8. c)

Na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 12. 3. 2022 pa se je uvrstilo 5 učencev. Potekalo je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani udeležili pa so se ga:
Jurij Černetič (4. a), Matija Jagrič (5. a), Liam Čelofiga (6. a), Dorian Šober (6. c) in Rok Černetič, 8. c.

Jurij Černetič je v svoji tekmovalni skupini F (4. in 5. razred) osvojil 2. mesto (državni podprvak) ter s tem srebrno priznanje, Rok Černetič pa je v skupini H (8. in 9. razred) osvojil 1. mesto ter se okitil z naslovom državnega prvaka in zlatim priznanjem! Trdo delo vsa ta leta se je letos v celoti poplačalo. Iskrene čestitke obema za izjemen dosežek!

Uradni rezultati so na voljo tukaj: KLIK (spletna stran ZOTKS)

Tudi ostali tekmovalci so izkazali dobro znanje in dosegli solidne rezultate za nivo državnega tekmovanja, a so žal bili prekratki za osvojitev priznanja.

Po državnem prvaku v Bobru imamo letos med našimi vrstami še državnega prvaka ter podprvaka iz programiranja v Scratchu. Naši pridni tekmovalci tako z lepim zgledom skrbijo za promocijo šole.

Vse pohvale tekmovalcem in staršem. Prejemnikom priznanj čestitke za uspeh, obema prvakoma pa globok poklon za doseženo.

Dejan Žmavc, mentor učencev in predsednik šolske tekmovalne komisije

Prilagodi izgled strani