Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Učenke in učenci OŠ Angela Besednjaka iz Maribora so se udeležili področnega šahovskega tekmovanja v posamični in ekipni konkurenci, ki je potekalo 10. 2. 2022 med 16.00 in 19.30 uro preko spletne platforme chess.com.

Sodelovali smo v treh od štirih ekipnih kategorij (dekleta do 15 let, fantje do 12 let in fantje do 15 let) in sodelovali z enajstimi šahistkami oziroma šahisti. Manjkali smo le v kategoriji dekleta do 12 let. Našo šolo je zastopalo 11 učencev.

Kljub manj prijaznim razmeram za šahovsko igro, so se tekmovalke in tekmovalci na 64-ih računalniško označenih šahovskih poljih dobro znašli in odlično borili preko spleta. Učenke in učenci naše šole so ponovno dokazali, da se znajo boriti in odlično zastopati našo šolo, tudi na daljavo, preko spleta.

Tako so na navedenem področnem spletnem tekmovanju v EKIPNI konkurenci dosegli naslednje rezultate:

– ekipno 1. mesto v kategoriji fantje do 15 let, skupaj doseženih 16 točk na 4-ih deskah (v zmagovalni ekipi celotne mariborske regije so sodelovali Maks Mitendorfer, Žan Luka Kraner, Luka Bombek in Gašper Drevenšek,

– ekipno 2. mesto v kategoriji dekleta do 15 let (skupaj doseženih 9, 5 točk na 3-eh deskah), v ekipi so sodelovale Leila Movrin Maršanič, Rebeka Koler in Nuša Drevenšek.

– ekipno 2. mesto v kategoriji fantje do 12 let, skupaj doseženih 12, 5 točk na 4ih deskah), v ekipi so sodelovali: Rene Nikl, Uroš Bombek, Dorian Šober in Jakob Daić (zagotovo bi se tudi v tej ekipni konkurenci spogledovali s 1. mestom, če ne bi prišlo do tehničnih težav na računalniku enega od tekmovalcev).

V POSAMIČNI konkurenci smo pridobili 2 nova regijska prvaka za leto 2022, to sta:
– regijski prvak do 12 let – Jakob Daić,
– regijski prvak do 15 let – Gašper Drevenšek in z
– Nušo Drevenšek osvojili še medaljo za 3. mesto v kategoriji dekleta do 15 let.

Poleg tega pa so učenci naše šole osvojili še naslednje odlične uvrstitve:
– Rebeka Koler, 4. mesto v kategoriji dekleta do 15 let,
– Leila Movrin Maršanič, 5. mesto v kategoriji dekleta do 15 let,
– Luka Bombek, 5. mesto v kategoriji fantje do 15 let,
– Dorian Šober, 6. mesto v kategoriji fantje do 15 let,
– Žan Luka, 7. mesto v kategoriji fantje do 15 let,
– Maks Mitendorfer, 9. mesto v kategoriji fantje do 15 let,
– Uroš Bombek, 12. mesto v kategoriji fantje do 12 let,
– Rene Nikl, 11. mesto v kategoriji fantje do 15 let.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskrene čestitke za dosežene uspehe. Prav vse ekipe in učenci so uvrščeni na državno prvenstvo, ki bo v mesecu marcu.

Miran Drevenšek, mentor

Prilagodi izgled strani