Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 10. 12. 2021, so se učenci naše osnovne šole udeležili spletnega turnirja, 3. kola Štajerske kadetske lige (ŠKL). Gre za tekmovanje, ki žal še vedno zaradi obstoječih razmer, poteka preko spleta. Prav zaradi tega pa se tekmovanja udeležujejo tudi učenke in učenci iz oddaljenejših regij.

Spletnega tekmovanja ŠKL se je udeležilo 6 tekmovalcev OŠ Angela Besednjaka.
Na tekmovanju, ki je potekalo v treh osnovnošolskih kategorijah, smo bili zastopani v vseh starostnih skupinah. Prvič se nam je na tekmovanju ŠKL, v kategoriji do 9 let, pridružil učenec 1. b razreda, Svit Plavčak.

Učenke in učenci so dosegli naslednje odlične rezultate.

Kategorija absolutno do 9 let:
5. mesto Svit Plavčak

Kategorija absolutno do 12 let:
9. mesto Jakob Daić
17. mesto Davud Čelenka

Kategorija absolutno do 15 let:
1. mesto Gašper Drevenšek
13. mesto Maks Mitendorfer
14. mesto Luka Bombek

Tokrat velja za pogum izpostaviti Svita Plavčaka, ki je prvič sodeloval na tekmovanju ŠKL ter igralca Gašperja Drevenška, ki kaže odlično formo in je že drugič zapored osvojil prvo mesto v kategoriji do 15 let.

V petek, 3. 12. 2021, je v organizaciji OŠ Angela Besednjaka Maribor, potekal Miklavžev spletni šahovski turnir, ki so se ga udeležili učenke, učenci, starši in tudi sam Sveti Miklavž. 14 udeležencev se je udeležilo turnirja, na katerega je poseben gost – Sveti Miklavž prinesel spominska darilca, ki bodo razdeljena vsem udeležencem, iz turnirja pa, glede na objavljene rezultate, odnesel prvo mesto. Navedeno mu menda ni mogel preprečiti niti Parkelj, ki se je prav tako udeležil turnirja. Posebni gost turnirja je tako dokazal, da mu kraljevska igra ni tuja, čeprav so bolj kot rezultat turnirja, bile v ospredju nove dragocene izkušnje sodelujočih ter druženje ob kvalitetnih šahovskih partijah.

Čestitke vsem udeležencem v upanju, da se nam na naslednjem turnirju naše šole in na Štajerski kadetski ligi, pridruži še kdo.
V priponki foto utrinka iz spletnega turnirja.

Poročilo pripravil: Miran Drevenšek

 

Prilagodi izgled strani