Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V novembru 2021 šahistke in šahisti OŠ Angela Besednjaka nismo počivali. Organizirali smo dva lastna turnirja (7. 11. 2021 in 14. 11. 2021), pri čemer je bil prvi namenjen spoznavanju programskega orodja. Prav tako pa smo se v petek, 12. 11. 2021 udeležili spletnega turnirja, 2. kola Štajerske kadetske lige (ŠKL). Tekmovanja, ki žal zaradi obstoječih razmer, tudi letos poteka preko spleta.

Spletnega tekmovanja ŠKL sta se udeležili 2 tekmovalki in 8 tekmovalcev OŠ Angela Besednjaka.

Na tekmovanju, ki je potekalo v treh osnovnošolskih kategorijah, smo  bili zastopani v vseh starostnih skupinah. Prvič se nam je na tekmovanju v kategoriji do 9 let pridružil učenec 2. a razreda, Adam Kokol, kar bo zagotovo prispevalo k temu, da se naslednjič tekmovanju pridruži še kak nadebudni šahist ali šahistka. Zaradi tehničnih težav, žal, že tokrat v tej kategoriji 2 tekmovalca nista uspela tekmovati.

Učenke in učenci so dosegli naslednje odlične rezultate:

Kategorija absolutno do 9 let: 
5. mesto Adam Kokol

Kategorija fantje do 12 let: 
4. mesto Jakob Daić
16. mesto Dorian Šober
17. mesto Davud Čelenka
19. mesto Nejc Gorenšek

Kategorija absolutno do 15 let:
Gašper Drevenšek, 1. mesto
17. mesto Žan Luka Kraner
19. mesto Luka Bombek

Kategorija dekleta do 15 let:
5. mesto Rebeka Koler
7. mesto Nuša Drevenšek

Tokrat velja za pogum izpostaviti Adama Kokola ter igralca z največ osvojenimi zmagami oziroma točkami v svojih kategorijah, ki sta jih dosegla Jakob Daić (4 točke in 4. mesto) ter Gašper Drevenšek (5. točk in 1. mesto).

V nedeljo, 14. 11. 2021, je v organizaciji OŠ Angela Besednjaka Maribor, potekal domači turnir OŠ Angela Besednjaka Maribor, ki so se ga udeležili učenke, učenci, mentor in tudi starši. Nabirali smo izkušnje in se zabavali. Rezultat ni bil v ospredju, čeprav je marsikatera partija bila še kako zanimiva in napeta vse do zaključne poteze. Iz tega turnirja je v priponki poročila tudi nekaj fotografij naših učenk in učencev. Ker smo v minulem šolskem letu organizirali celo vrsto tovrstnih spletnih turnirjev, smo se odločili, da se tudi v tem šolskem letu še kdaj ob nedeljskih večerih na tak način podružimo ob kraljevski igri.

Čestitke vsem udeležencem v upanju, da se nam na naslednjem turnirju naše šole in na Štajerski kadetski ligi, pridruži še kdo.

Poročilo pripravil Miran Drevenšek

Prilagodi izgled strani