Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Spoštovani devetošolci ter starši in skrbniki!

Ministrstvo za šolstvo, izobraževanje in šport je danes objavilo aktualno stanje prijav za vpis v začetni letnik srednjih šol. Stanje, ki ga bodo dnevno spreminjali, glede ne prenose prijav, najdete tukaj: KLIK.

Vsi tisti, ki bi želeli prijavo prenesti na drugo šolo, imate za to čas do 22. 4. 2021! Prijave se prenašajo tako, da na elektronsko pošto kontaktirate svetovalno delavko srednje šole, kamor se je otrok s prijavo prvotno vpisal.

Vsa dodatna navodila (INFORMACIJE O POTEKU PRENOSA PRIJAV) in elektronske naslove svetovalnih delavk najdete v priponki. Svetujem vam, da si v primeru prenosa prijave dobro preberete omenjena in pripeta navodila. Ne pozabiti, poleg elektronskega sporočila je NUJNO, da izpolnite in priložite tudi obrazec IZJAVA ZA PRENOS PRIJAVNICE.

Prav tako vam pošiljam tabelo za izračun točk in Razpis za vpis, kjer si lahko ponovno preberete postopek vpisa (razdelki: roki, merila za izbiro v primeru omejitve vpisa ter izbirni postopek in roki) ali pa ponovno pregledate seznam srednjih šol in izobraževalnih programov, v primeru, da se odločite za prenos prijave.

Še več informacij je dostopnih na: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Z lepimi pozdravi!

Sabrina Buzadžić, šolska svetovalna služba

Prilagodi izgled strani