Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Devet učencev Osnovne šole Angela Besednjaka je bilo v minulih tednih posebej šahovsko aktivnih, saj so sodelovali na Svetovnem spletnem, ekipnem šahovskem prvenstvu, ki ga organizira Španija. Učenka in osem učencev naše OŠ v sestavi: Nuša, Luka, Gašper, Matic, Rene, Jakob, Tibor, Dorian in Žan Luka so se  merili v konkurenci letnikov rojenih v letu 2004 in mlajši iz celotnega sveta ter v svoji skupini, kjer so se pomerili z ekipami iz Mehike, ZDA, Peruja, Madžarske in 3 ekipami Španije, zasedli končno 4. mesto. Žal to ni bilo dovolj za napredovanje v nadaljnji del tekmovanja, kamor se so uvrstile prve tri ekipe ter devet najbolje četrtouvrščenih ekip iz vsake skupine. Ekipe so štele po devet igralcev, hkrati pa se je igralo na sedmih deskah.

Kot zanimivost naj navedemo, da je uvodni del tekmovanja pričelo kar 294 šol iz celotnega sveta, ki so sodelovale v 37 skupinah, sestavljenih pretežno po 8 ekip. Tekmovanja se udeležuje tudi II. gimnazija iz Maribora, kjer so v ekipi tudi bivše učenke naše šole.

Na fotografijah udeleženci naše OŠ med partijami na svetovnem spletnem prvenstvu v šahu.

Prav tako so se učenci OŠ Angela Besednjaka v petek, 12. 3. 2021, udeležili 2. kola Štajerske kadetske lige, ki je prav tako potekalo preko računalniških zaslonov. Odlično formo sta pokazala Jakob Daić in Matic Smaka, ki sta v kategoriji do 12 let osvojila odlični 4. in 6. mesto s petimi doseženimi točkami. Dobro sta igrala še Dorian Šober in Davud Čelenka.

Kraljevski pozdrav!

Novico pripravil: Miran Drevenšek, mentor

 

Prilagodi izgled strani