5. spletni šahovski turnir OŠ Angela Besednjaka smo izvedli v nedeljo, 15. 11. 2020, med 19.00 in 21.30 uro. 

Priznati moramo, da so nedeljski spletni turnirji naše šole postali stalnica naših spletnih šahovskih srečanj. 

15 tekmovalk oziroma tekmovalcev se je tokrat udeležilo spletnega šahovskega turnirja. Za zmago smo tokrat čestitali Gašperju, učencu OŠ Angela Besednjaka.

A bolj kot rezultati so tudi tokrat pomembni skupni trenutki druženja in kravžljanja naših sivih celic.

Spletne turnirje, kot že rečeno, krasi naše geslo: “Kraljevsko igro igrati, nasprotnika spoštovati in do zmag, s trudom pripotovati!”

Učenke, učenci, starši in mentor smo se v spletnem okolju lichess.org pomerili v sedmih partijah z igralnim časom 7 minut in 3 sekunde dodatka na igralca.

Sporočamo vam, da smo zelo veseli novincev, saj tako dobimo potrditev, da se naš glas širi in privablja h kraljevski igri. 

Pridružite se nam! Veseli vas bomo!

* * *

Vabimo vas na 6. spletni turnir, kjer se nadejamo tudi udeležbe dedkov, ki so že sodelovali v spomladanskem ciklusu spletnih turnirjev.  Slednje zelo pogrešamo v jesenskem ciklusu. Prav tako upamo, da privabimo na spletni turnir še kakšnega od učencev, staršev oziroma spremljevalcev. Zelo veseli pa bomo tudi udeležbe učiteljev ali vodstva OŠ Angela Besednjaka.   

Nekaj spletnih utrinkov minulega šahovskega druženja najdete v priloženih fotografijah.

Povezava do novega, 6. spletnega turnirja, ki bo 22. 11. 2020 s pričetkom ob 19.00 uri: 

https://lichess.org/swiss/mUtNJgrP

Več informacij glede prijave na spletne turnirje dobite pri Miranu Drevenšku na elektronskem naslovu: dr.gambit2016@gmail.com