Na naši šoli smo v januarju organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za OŠ v programu Scratch. Tekmovali so učenci od 4. do 8. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo kar 26 učencev.

Na državno tekmovanje, ki bi moralo bi marca, se je uvrstilo 10 učencev, a je bilo odpovedano zaradi koronavirusa. Vsi so prejeli bronasta priznanja iz strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Dolgo časa se ni vedelo, ali državno tekmovanje sploh bo, toda zadnjih hip smo dobili obvestilo, da ga lahko izvedemo na daljavo v ponedeljek, 22. 6. 2020. Kljub temu, da so učenci bili manj aktivni v okolju Scratcha smo se potrudili ter tekmovanje tudi izpeljali.
Državnega tekmovanja na daljavo se je udeležilo 8 učencev:
Liam Čelofiga, Rene Nikl, Veno Granda in Dorian Šober (vsi 4. r.), Rok Černetič in Julija Šimenc iz 6. r. ter Gašper Černetič in Kaja Bohorč iz 8. r.

Žal sedmim ni uspelo osvojiti srebrnega ali zlatega priznanja, tudi letos je Gašper bil le za las prekratek. Z veseljem pa vam sporočamo, da našo šolo obiskuje državni podprvak v Scratchu, Veno Granda.
ISKRENE ČESTITKE!

 

 

 

 

Uradni rezultati so na voljo tukaj: KLIK

Na tem mestu bi rad pohvalil zavzetost, ves vložen trud ter čas, ki so ga učenci čez celotno šolsko leto namenili za priprave na tekmovanje. Ustvarili so ogromno kreativnih ter zahtevnih projektov.
Vsem tekmovalcem in prejemnikom priznanj iskreno čestitam.

Lepe poletne počitnice!
Dejan Žmavc, mentor