Obvestilo ZPM- a

Spoštovani starši in skrbniki, ki prijavljate otroke na letovanje

Ob tem, ko se odločate svojega otroka prijaviti na letovanje, nagovarjamo predvsem vas.

Razmere, ko nam tempo vsakdanjega življenja in planiranje lastnih aktivnosti narekuje Corona virus, so nepredvidljive in nam ne omogočajo mnogih dokončnih odločitev. Verjetno vas je veliko, ki še nimate načrta, kako boste preživeli dopust, kako bodo počitnice preživeli vaši otroci.

Zveza prijateljev mladine Maribor vam je v minulih letih velikokrat vaše načrte in odločitve olajšala, saj ste že v mesecu maju svojega otroka lahko prijavili na letovanje. Pri ZPM Maribor se zavedamo pomena, ki ga imajo počitnice za otroke, zato so letovanja ena izmed najbolj domišljenih organiziranih prostočasnih aktivnosti, ki jih izvajamo. V letu 2020 bomo letovanja vsekakor skušali izpeljati v planiranem obsegu, vendar se bojimo, da plana ne bomo mogli doseči zaradi vzrokov, posledic epidemije.

Odločili smo se, da z zbiranjem prijav na letovanja pričnemo, še preden bomo imeli vse odgovore, na vprašanja, ki jih bi imeli v zvezi z letovanji vi ali vaši otroci.
Občine, ki subvencionirajo letovanja, so svoje odločitve sprejele in nas obvestile o višini sredstev, s katerimi bodo letovanja subvencionirali. ZZZS nas je obvestil, da smo izvajalci zdravstvenih letovanj v letu 2020 in določil, koliko otrok lahko odpeljemo na zdravstvena letovanja. Nismo pa še z njimi podpisali pogodbe, ker je ZZZS zaenkrat še ni ponudil v podpis.

Prijavnice, ki so objavljene na naši spletni strani, so za vas podlaga, da svojega otroka prijavite v želeno izmeno in želeni termin. Če želite uveljavljati pravico do subvencije letovanja s strani vaše občine, morate ob prijavnici poslati ustrezne dokumente (kopijo veljavne odločbe o otroškem dodatku), s katerimi pravico do subvencije dokažete. Kot veste so ta sredstva omejena in jih navadno ni bilo dovolj, da bi povsem zadostili vsem interesom.

Več si preberite s klikom na https://zpm-mb.si/novice-dogodki/informacija-o-zacetku-zbiranja-prijav-na-letovanja/.