Osnovna šola Angela Besednjaka je v času danih razmer organizirala še dva v ciklusu spletnih turnirjev. To sta bila 3. in 4. spletni turnir OŠ Angela Besednjaka.

Tudi tretji zapovrstjo je potekal 3. 5. 2020 na spletni platformi lichess.org. Organizator se je odločil, da bo tretji turnir potekal brez medalj in nagrad. Ne glede na to, nikakor ne moremo reči, da je minil brez ostrega tekmovalnega naboja. Udeležilo se ga je kar 17 sodelujočih tekmovalk oziroma tekmovalcev. Turnir je pred tremi odraslimi tekmovalci tokrat suvereno dobil učenec Gašper Drevenšek. Nagrado za sodelovanje pa je prejel srečni izžrebanec Vid Jug.

 

Tudi k četrtemu turnirju v ciklusu spletnih turnirjev, ki je bil izveden v nedeljo, 10. 5. 2020, so bili povabljeni starši, bratje, sestre, dedki, babice in zaposleni na Osnovni šoli Angela Besednjaka. Tekmovanja se je udeležilo rekordno število 18 tekmovalk in tekmovalcev. Tokrat se je organizator odločil, da se tekmovanje prvič izvede v spletni platformi chess.com, kjer je žal spletni program določil manjše število kol (6 od načrtovanih 9-ih kol), saj je turnir točno ob načrtovani uri pričelo le 13 tekmovalcev.

Tokrat bodo nagrade podeljene najboljšim v vsaki kategoriji:
a) Kategorija starši in spremljevalci: 1. mesto Simon Jug
b) Kategoriji do 15 let in v kategoriji dekleta: 1. mesto Doroteja Drevenšek
c) Srečni izžrebanec turnirja: Tibor Kalacun
d) Srečna izžrebanka turnirja: Zala Kacjan

Na fotografiji srečni udeleženec 3. turnirja Vid Jug.

Poročilo pripravil: Miran Drevenšek

VABILO NA 5. SPLETNI TURNIR OŠ Angela Besednjaka

Naslednji šahovski turnir bo v petek, 15. 5. 2020, s pričetkom ob 19.30 uri, tokrat ponovno na spletni platformi chess.com. Registrirajte svoje uporabniško ime na chess.com, v kolikor ga še nimate in pohitite s prijavami, saj jih sprejemamo do četrtka na e-naslov: dr.gambit2020@gmail.com

Vabljeni!