Skupna izobraževalna podporna točka www.razlagamo.si je namenjena medsebojni pomoči pri izobraževanju na daljavo. Nudi podporo pri komunikaciji in zbiranju gradiv za lažje učenje pri vseh predmetih v OŠ in SŠ.

Vsak od nas se v teh dneh sooča z izzivi, ki jih je prinesla nova in nepoznana situacija. Službeno, šolsko in družabno življenje je dobilo novo obliko, na katero se šele privajamo. Nekatera druženja, kot na primer druženje s prijatelji na socialnih omrežjih, so nam bolj poznana in domača, druga pa (še) ne. Med temi je zagotovo učenje na daljavo.

Lahko si pomagamo, si stojimo ob strani, se podpiramo, se bodrimo, delimo izkušnje, skrbimo drug za drugega. In skupaj gradimo znanje. 

Skupna izobraževalna podporna točka deluje pod okriljem in na pobudo Univerze v Mariboru ter njenih fakultet: Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete.
Podporna točka je bila pripravljena kot odziv na trenutno situacijo, zato je celoten sistem še v razvoju. Vse informacije najdete na njihovi spletni strani www.razlagamo.si.