Minulega šahovskega mladinskega državnega prvenstva v standardnem oz. počasnem tempu in nato še v pospešenem tempu, ki je potekalo med 15. in 22. 2. 2020 so se udeležili trije učenci OŠ Angela Besednjaka. To so bili Zala Casar ter Doroteja in Gašper Drevenšek. Pri tem velja izpostaviti, da so v počasnem tempu igrali posamezno partijo tudi po 4 in več ur. Najbolj naporni so bili dnevi, ko so igrali v enem dnevu dve partiji. Takrat so bili za šahovnicami tudi po 8 oziroma 9 ur. 
 
Zraven odličnih uvrstitev, ki si jih dosegli v svojih kategorijah, gre za osvojeno 4. mesto v standardnem tempu in 5. mesto v pospešenem tempu Zale Casar v kategoriji do 14 let  ter osvojeni 4. mesto v pospešenem tempu in 6. mesto v standardnem tempu Doroteje Drevenšek v kategoriji do 16 let, najbolj odmeva 1. mesto, ki ga je v kategoriji do 12 let prepričljivo, že krog pred koncem tekmovanja, osvojil Gašper Drevenšek in se okitil in z nazivom državni prvak v pospešenem tempu do 12 let. V Gašperjevi kategoriji, ki je potekalo v časovnem tempu 10 minut + 5 sekund dodatka na vsako potezo na igralca, je tekmovalo 51 tekmovalcev.
 
Tokrat so učenci naše osnovne šole zastopali barve Železničarskega šahovskega kluba iz Maribora, a ker so učenci naše šole, je prav, da smo ponosni nanje in jim čestitamo k odmevnim rezultatom.
 
Avtor poročila in fotografij:
Miran Drevenšek