Predavanje za starše, skrbnike in stare starše otrok, pri katerih se izražajo čustvene, vedenjske, učne težave, motnje avtističnega spektra, motnje pozornosti, hiperaktivnost ali druge težave v odraščanju (npr. izguba družinskega člana, ločitev staršev, težka bolezen v družini, zasvojenost,  pretirana pasivnost, uporništvo …).

Biti starš je ena izmed najzahtevnejših nalog, ki jih lahko imamo v življenju. Otroka želimo podpreti v tistem najboljšem, kar je v njem ter mu obenem nuditi trdno ograjo ob poti njegovega razvoja. Ob tem se nam porajajo številna vprašanja in dileme: »Zakaj se moj otrok tako vede? Kaj potrebuje za svoj razvoj? Ali je to kar želi resnično podpirajoče zanj? Kako mu pravilno postaviti mejo?« Včasih ob tej poti potrebujemo dodatno pomoč, podporo – za otroka, zase ali za celotno družino.

Glasba je od nekdaj veljala za človeku prijazen medij za izražanje in estetski užitek. Današnji čas je v glasbeno okolje prinesel sodobno stroko – glasbeno terapijo – ki išče nove načine povezovanja med ljudmi. Predvsem tam, kjer je sodelovanje zaradi različnih razlogov oteženo.

Ob strokovni podpori kvalificiranega glasbenega terapevta lahko glasba postane učinkovit medij za izražanje lastnih občutij – predvsem tistih, za katere otrok še nima ali težko najde besede. Nudi pa tudi prostor za skupno sprostitev, zabavo in ustvarjanje nečesa novega. V družinski glasbeni terapiji glasba ustvarja most za vzpostavljanje in poglobitev medsebojne bližine, spoznavanje drug drugega v drugih vlogah ter vzpostavljanje novih načinov komunikacije med člani družine.

Vabljeni na predavanje o pomenu glasbe za otroka in družino, na katerem boste imeli možnost sodelovanja na praktični predstavitvi  glasbenoterapevtskih metod dela. Predavanje je brezplačno. Celotno predstavitev in vabilo najdete tukaj.

Predavanje bo na:
Osnovna šola Angela Besednjaka, Celjska ulica 11, 2000 Maribor
Ponedeljek, 20. 1. 2020 od 17.00 do 18.30.

Lepo vabljeni!