Kako lepo se je po šoli igrati na šolskem igrišču s pokošeno travo, brez odpadnega listja in v čisti okolici. Za to na naši šoli skrbi tudi hišnik naše šole. Ker ga ne videvamo dosti in ga ne poznamo dobro, boste v tem intervjuju izvedeli nekaj o njem.

Kako dolgo ste že na naši šoli? Na šoli sem že devet let.

Kaj najraje delate kot hišnik? Kot hišnik najraje kosim travo.

Ali so učenci naše šole zdaj bolj skrbni, kot so bili pred nekaj leti? Žal moram reci da niso bolj skrbni.

Kaj bi spremenili na naši šoli? Učenci naše šole bi lahko bolje skrbeli za okolico šole  in je ne bi uničevali.

Kaj vam je na naši šoli najbolj všeč? Na naši šoli mi je najbolj všeč, ker je vse urejeno.

V čem se po vašem mnenju razlikuje šola danes od šole nekaj časa nazaj? V tem, da smo dobili novo razsvetljavo, elektriko in prenovljene učilnice ter hodnike.

Kaj najraje delate v prostem času? V prostem času najraje streljam z lokom.

Kateri so vaši hobiji? Moji hobiji so modelarstvo in vzgoja raznovrstnih rastlin – bonsajev.

Se ukvarjate s športom?  S katerim? Seveda se ukvarjam s športom, najraje deskam na snegu in windsurfam.

Kako bi lahko imeli več stika z učenci? Mislim, da bi mi lahko pomagali pri mojih raznovrstnih opravilih, tako bi bilo meni lažje opraviti moje delo, učenci pa bi me lahko ob tem bolje spoznali.

Kaj bi svetovali učencem naše šole? Učencem svetujem, naj vsak dan ugasnejo telefone in računalnike za vsaj pol ure in grejo raje v naravo in na tak način sprostijo glavo. Svetujem jim tudi, naj se več pogovarjajo, saj je to izjemno pomembno.

Če bi lahko naredili kaj drugače na svoji poti, kaj bi to bilo? Na svoji poti ne bi spremenil ničesar, saj sem v življenju našel tisto, kar me veseli.

Kako lepo je v življenju najti to, kar te veseli. Kot ste lahko tudi sami prebrali, je naš hišnik izjemno zanimiva oseba. Mi pa mu lahko pomagamo in mu ponudimo pomoč pri njegovem delu in obenem sami poskrbimo za okolico naše šole.

Ela Tarkuš Trikič, 8. c