Učenci 4. razreda so se 17. 10. 2018 odpravili v Lutkovno gledališče in si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Včeraj: Danes: J u t r i.

Letošnje leto je leto kulturne dediščine, ki je pomembna tako za posameznike kot za skupnost in družbo. S  predstavo brskajo po mnogih pozabljenih zgodbah, ko se spominjajo svoje preteklosti, da lahko lažje cenijo sedanjost in z radovednostjo gledajo v prihodnost. Odpirajo prostore in potujejo skozi čas. Minoritska cerkev ima bogato kulturo in zgodovino. Enoladijska romanska cerkev je bila zgrajena v 12. stoletju. Nekdanji samostan in cerkev sta bila med jožefinskimi reformami leta 1784 odvzeta minoritom. Objekt je bil namenjen potrebam vojske. Kot vojaško skladišče so ga uporabljali do leta 1927, nato je bilo v njej do leta 1990 civilno skladišče. Kasneje je služil gledališkim dejavnostim. Danes je to prostor namenjen umetnosti.

Skozi ujete duše nekdanjih dni, preko sedanjosti, ki zmeraj znova razpada in se ponovno sestavlja, skozi praznino in polnost plavajočega stanja, nas  ustvarjalnost in sodobnost plesnega izraza ženejo v pogumen korak plešoče in radostne prihodnosti.

(Mojca Kasjak)

 

Prevzeto po prispevku Mojce Kasjak.

 

Nika Hödl