“Nagrada gre na Štajersko”

Najlepši transparent so ustvarili učenci in učenke OŠ Angela Besednjaka iz Maribora.

Najlepši transparent so ustvarili učenci in učenke OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. Foto: Rok Plestenjak

Ni manjkalo niti navijaških plakatov in transparentov, pri katerih so se mladi izdatno potrudili, saj jim je dodatno motivacijo dajal nagradni izbor. Med vsemi prijavljenimi osnovnimi šolami je žirijo najbolj navdušil navijaški plakat osnovne šole, 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji, ki jih podeljujejo Slovenske železnice, so osvojili učenci Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora.

Na njihovem plakatu je pisalo: “Po pokrajini lepotica, po rekordih kraljica. Vse najboljše, Planica.” S tem so mladi Štajerci posrečeno čestitali 50-letnici Letalnice bratov Gorišek in si prislužili nagrado.

Četrtek je pod Poncami že tradicionalno v znamenju šolarjev. Letos jih je v slovensko meko smučarskih skokov prispelo kar 13 tisoč in pripravilo prvovrsten športni dogodek, ki mu je bilo naklonjeno tudi vreme.

Navdušenje mladih športnih navdušencev v dolini pod Poncami

Navdušenje mladih športnih navdušencev v dolini pod Poncami, Foto: Vid Ponikvar

Sonce je na svetovni dan poezije še bolj razgrelo srca, zvezdniki iz vrst smučarskih letalcev so bili deležni velikega izliva navdušenja, prednjačili so zlasti mlajši lovci in lovke na spominske fotografije in avtograme. Ni kaj, športna poezija, ena najlepših vrlin planiškega spektakla.

Vir: https://siol.net/sportal/zimski-sporti/pahor-planica-transparent-maribor-493293, 21. 3. 2019