Na naši šoli smo konec januarja organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za OŠ v programu Scratch. Tekmovali so učenci od 4. do 6. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 15 učencev.

Rezultati šolskega tekmovanja:
Tekmovalna skupina F Scratch – 4. in 5. r:
1. Rok Černetič
2. Julija Šimenc
3. Matic Orozel
Tekmovalna skupina G Scratch – 6. in 7. r:
1. Gašper Černetič
2. Kaja Bohorč
3. Mark Angleitner Sagadin

Krepko označeni učenci so se uvrstili tudi na državno tekmovanje, med njimi pa so vsi, ki so se na državno tekmovanje uvrstili že lansko šolsko leto.

Državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 9. 3. 2019, v sklopu Festivala inovativnih tehnologij (FIT) 2019, je tudi letos potekalo na Fakulteti za računalništvo v Ljubljani. Udeležili so se ga Julija Šimenc, Rok Černetič, Kaja Bohorč in Gašper Černetič. Vsi učenci so imeli čez 50 %, Gašperju pa so do srebrnega priznanja zmanjkale le 3 točke (dosegel je 65 %). Kljub temu, da nam tudi v drugo ni uspelo poseči po srebrnem ali zlatem priznanju na državnem, moram pohvaliti zavzetost, ves vložen trud ter čas učencev za priprave na tekmovanje. Hvala tudi staršem za podporo in prevoz na tekmovanje.
Ne glede na to, da tekmovanje tudi letos ni bilo najboljše organizirano smo uživali v celodnevnem druženju in se zaobljubili, da naslednje leto spet poskusimo.

Vsem tekmovalcem in prejemnikom priznanj iskreno čestitam.

Dejan Žmavc, mentor