Obveščamo vas, da je povratek predviden okrog 15. ure.

Peti dan

Zbudili smo se v zasneženo jutro. Po pakiranju, pospravljanju sob in zajtrku smo se odpravili na sprehod do rudnika v Mežici. Rudnik smo si ogledali z vlakom in peš. Po ogledu nas je pričakal avtobus, ki nas je odpeljal nazaj do doma Peca, kjer smo pojedli kosilo, vzeli prtljago in se polni vtisov odpeljali proti domu.

Četrti dan

Zjutraj smo se z veseljem zbudili ob zvokih Tine Maze in Modrijanov. Nato smo imeli jutranjo telovadbo in zajtrk. Po zajtrku smo se razdelili v tri skupine. Spoznavali smo osnove lokostrelstva, gradili bivake, se preizkusili v kurjenju ognja, uporabljali smo GPS naprave, plezali po plezalni steni in se igrali socializacijske igre.

Potem smo imeli kosilo, po kosilu pa popoldanski počitek. Po počitku smo se že spet razdelili v tri skupine. Popoldan smo kuhali, igrali disc golf in spoznavali velikane slovenske umetnosti.

Za večerjo smo imeli tradicionalna knapovsko večerjo, ki smo jo naredili sami. Po večerji pa smo imeli zabavo.

Napisala: Luka Klobasa Mitev in Niko Pečnik

 

Tretji dan

Kljub mrzlemu vremenu smo nadaljevali z aktivnostmi na prostem in se pogumno lotevali novih izzivov. Vzdušje je igrivo, sploh v poznih večernih urah.

Veseli smo bili obiska ge. ravnateljice, ge. pomočnice ravnateljice in ge. svetovalne delavke.

Pravkar se odpravljamo na družabni večer Smeh in solze – izbor naj frizure.

Drugi dan

Že ob sedmi uri nas je zbudila »domača« glasba iz zvočnik. Sledila je jutranja telovadba in zajtrk. Po zajtrku pospravljanje (čistilka zelo stroko ocenjuje urejenost naših sob) in delo v treh skupinah. Prva skupina se je dopoldan lotila osnov športnega plezanja, druga preživetja v naravi – iskanje materiala in kurjenje ognja, na katerem smo si spekli jabolka, tretja skupina pa se je urila v lokostrelstvu.

Po ponovno izvrstnem kosilu in počitku smo nadaljevali s popoldanskimi aktivnostmi, in sicer disk golfom, kuhali smo knapovško košto in spoznavali velikane slovenske umetnosti ter športa.

Prvi dan

Po vjugasti cesti smo se povzpeli na Zgornji Breg in s tem prispeli na naš cilj: CŠOD Peca. Po prijaznem sprejemu smo se namestili po sobah, ki nosijo zanimiva imena (npr. Dčva, Gavda, Alenčice …).

Čakalo nas je odlično kosilo.

Kuhar Blaž ve, kaj imamo radi in nam tekne. Že pogled na jedilnik za ves teden nas je razveselil: goveja juha, njoki, dunajski zrezki, zelenjava, burger Peca, solata, sveže pečeno pecivo … ves čas imamo na voljo tudi čaj in sok.

Prvi dan smo se razdelili v dve skupini: ena skupina se je urila v orientaciji, druga pa je spoznavala osnove disk golfa. Potem sta se skupini zamenjali.

Po večerji smo se podali na nočni sprehod z naglavnimi svetilkami. Nad nami je bilo jasno, z zvezdami posuto nebo. Na razgledni točki smo ugasnili luči in sledili laserju, s katerim nam je učiteljica Janja kazala in opisovala zvezde ter okoliške vrhove. Pred nami se je razprostirala Mežiška dolina

Sporočamo vam, da so učenci 8. razredov varno prispeli v šolo v naravi.