Spoštovani starši,

naj vas opomnimo, da imajo v četrtek, 5. 4. 2018  prijavljeni učenci na ekskurzijo v Ljubljano, odhod izpred šole ob 8.20. Dobimo se ob 8.10 v avli šole, da si razdelimo še šolsko malico.

V Cankarjev dom vstopnine ni. V Cankarjevem domu nas čaka kulturni potep po razstavnih prostorih različnih kulturnih ustanov in aktivna udeležba na delavnicah.

Kot je že napisano v predhodnem obvestilu bomo tudi tokrat obiskali  Narodno galerijo, kjer bodo za nas pripravili voden ogled z delavnico. Vstopnina znaša 5 eur. Vstopnice bomo kupili ob vstopu.

Odhod iz Ljubljane načrtujemo ob 17.00, tako bomo pred šolo okoli 18.30.

Dalija Ćosić in Vanesa Princl

Spoštovani starši,

naj vas opomnim, da imajo v četrtek, 5.4. 2018  prijavljeni učenci na ekskurzijo v Ljubljano, odhod izpred šole ob 8.20. Dobimo se ob 8.10 v avli šole, da si razdelimo še šolsko malico.

V Cankarjevem domu nas čaka kulturni potep po razstavnih prostorih različnih kulturnih ustanov in aktivna udeležba na delavnicah:

– Martin Krpan in 70 let Lutkovnega gledališča Ljubljana

– Senčno gledališče Skodelica kave

V Cankarjev dom vstopnine ni.

Kot sem že napisala v obvestilu bomo tudi tokrat obiskali  Narodno galerijo, kjer bodo za nas pripravili voden ogled z delavnico. Vstopnina znaša 5 eur. Vstopnice bomo kupili ob vstopu.

Tema ogleda z delavnico: Galerijske slike in ljudske pripovedke

Ob raziskovanju krajinskih slik iz obdobja romantike se bomo spomnili izbranih slovenskih ljudskih pripovedk.

Trajanje:

raziskovalni ogled z delavnico: 90 minut

Izvedeli bomo, kako je velikan Hrust »zgradil« Šmarno goro, zakaj je Zlatorog jezno razril planinski raj pod Triglavom, čemú so nad brezskrbnimi pastirji razočarane vile v jezi ustvarile Blejsko jezero, in spoznali dva povodna moža – tistega, ki je izginil v valovih Ljubljanice, in tistega, ki je ustvaril Cerkniško jezero. Ob umetninah bomo srečali tudi slikarje krajinarje in njihov način dela. Kako so se lotili upodabljanja narave in kako jim je uspelo ustvariti prepričljiv vtis globine na slikah? Razložili bomo pojme panorama, prostorski plan in atmosferska (zračna) perspektiva.

Dejavnosti bomo dopolnili z ustvarjanjem v delavnici: iz papirja bomo izdelali lutke junakov in z njimi odigrali eno od pripovedk.

Seveda se bomo tudi sprehodili po starem mestnem jedru ( čas za topel prigrizek) in v kolikor se bomo časovno uskladili, si bi ogledali še Ljubljanski grad ali si privoščili vožnjo s turistično ladjico po Ljubljanici.

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni, s seboj lahko imajo nekaj priboljška in žepnino. Telefone lahko imajo s seboj, vendar bodo med obiskom Kulturnega bazarja v Cankarjevem domu in obiskom Narodne galerije izključeni.

Odhod iz Ljubljane imamo ob 17.00 in bomo pred šolo okoli 18.30.

Cena avtobusa je 370 eur za celo skupino. Cena za posameznega učenca se bo izračunala glede na število prisotnih na avtobusu (okoli 9 eur), plačali boste preko položnice.

Prijazen pozdrav,

Dalija Ćosić