V soboto, 2. 12. 2017, smo se zbrali v šoli in jo okrasili z zimskimi okraski. Ker je že december in vse diši po praznikih, mrzlo je in nas čaj lahko ogreje, smo učenci izdelali čajnike in skodelice. Šolske novinarke pa smo se odpravile in po šoli malo povprašale sodelujoče starše, učence in učitelje.
Učenci prve triade so bili bolj zadržani in so odgovori bili povečini enaki. Starši pa so bili zelo zgovorni in so na vprašanja odgovarjali zelo samozavestno.

Odgovori učencev na vprašanje: “Ti je všeč, da so danes s teboj starši?” so bili vsi pozitivni. Starši pa so na to vprašanje odgovarjali različno. Med odgovori, da nimajo nič proti druženju v šoli so nas presenetili odgovori, kot je: “Ni važno, kje smo, samo da smo skupaj in se imamo fajn!” Učitelji pa so s preživljanjem sobote v šoli precej zadovoljni, saj se rajši družijo z učenci kot da doma brišejo prah, ki ga bo zdaj pobrisal nekdo drug.
V četrtih, petih in šestih razredih je bilo staršev vedno manj, učilnice pa so bile vedno glasnejše. Novinarki sva vprašali: “Kako se ti zdi, da si v soboto v šoli, bi bil/a raje doma? Če bi bil/a doma, kaj bi počeli z družino?” Četrti razredi so bili s tem, da moraj biti v šoli zadovoljni, peti razredi se med seboj radi družijo in s prihodom v šolo ni bilo večjih težav. Šesti razredi pa bi vsekakor rajši ostali doma. Dečki bi raje igrali video igrice kot bili v šoli, dekleta bi raje ostale doma, ker tako kot vsi vemo, je šola za učence “bedna”.
V tretji triadi pa smo skoraj vsi proti temu, da smo v soboto morali priti v šolo, ampak če se lahko družimo, je to čisto v redu. Najzanimivejši odgovori na vprašanje, kaj jim je bilo na sobotnem druženju všeč, so bili: “To da smo lahko glasni, da je v razredu glasba, da se danes ne ocenjuje, da lahko jemo kekse …”
Tako, to je nekaj utrinkov iz našega sobotnega druženja. Sedaj pa že vse diši po praznikih. Naj vam bo lepo in imejte se radi.

Šolski novinarki Lana in Ema