Pozdravljeni!

Šolski novinarji smo si spet vzeli čas in napisali dva članka o dogodkih v novembru.

Na šoli in izven nje se je dogajalo veliko stvari. V tem mesecu sta bili aktivni novinarki Lana in Simona. Lana se je posvetila zdravemu zajtrku in načinu življenja, Simona pa se je spomnila na odlično organiziran sejem poklicev.

V novembru je potekalo tudi veliko tekmovanj. Učenci so se udeležili angleškega tekmovanja, državnega tekmovanja iz logike, državnega tekmovanja iz razvedrilne matematike, nemškega tekmovanja in še veliko drugih. Veseli smo, da imamo veliko izbiro tekmovanj. Zahvaljujemo se tudi staršem in učiteljem, ki nas pri tem spodbujajo in nudijo absolutno podporo.

Lp, Ajša 🙂

Zdrav slovenski zajtrk

Vlada Republike Slovenije je 11. 10. 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane. Obeležimo ga vsak tretji petek v novembru.

V petek, 17. 11. 2017, smo se učenci z našimi razredniki zbrali in pozajtrkovali. Privoščili smo si kruh z maslom in sladkim medom, na koncu pa še sveža jabolka. Po dobrem zajtrku smo se pogovorili o izvoru vseh pridelkov, ki smo jih uživali.

S tem zajtrkom se ozavešča zdrav način prehrane in spodbujanje domačih slovenskih izdelkov. Čim več moramo kupovati domače proizvode, saj s tem podpiramo slovenske kmetije in kmete, pa tudi zdrav način življenja.

Zajtrk je izrednega pomena za šolarje in na splošno za ljudi, ki  želijo biti čez dan čim bolj produktivni. Zajtrk ti da moč, ki ti pomaga čez dan. Veliko ljudi se sploh ne zaveda  njegovega pomena.

S tem dnevom želimo spomniti na zdrav način življenja, spodbujanje domačih proizvodov in na pomembnost zajtrka.

Lana Žnidarič, 9. b

Karierni sejem (sejem poklicev in izobraževanja)

Informativni dan je potekal v petek, 10. 11. 2017.

Deveti razredi smo najprej reševali vprašalnike “Kam pa zdaj?”. Imeli smo predstavitev, s katero bi se lažje odločili, katero srednjo šolo bomo obiskovali. Imeli smo različne vaje, s katerimi je veliko učencev spremenilo mnenje o nadaljnjem šolanju in poklicu, ki ga želijo opravljati

Po tem smo informativni dan nadaljevali v dvorani Tabor, v kateri je potekal sejem poklicev in izobraževanja.

Sejem poklicev in izobraževanja je v prvi vrsti namenjen informiranju mladih iz osnovnih šol v Mariboru in drugih krajev v Podravju, ki se odločajo za nadaljnjo poklicno kariero oziroma za nadaljevanje izobraževanja na srednjih šolah v Mariboru. Predstavile so se nekatere srednje šole. Poudarek je bil na tehniških poklicih, ki jih nujno potrebuje gospodarstvo v podravski regiji. Sejem je obiskalo več kot 2000 osnovnošolcev, ki se odločajo za posamezne srednje šole. Učencem je bil sejem v pomoč, saj so lahko vprašali, kar jih zanima v zvezi s srednjo šolo in se lažje opredelili, kam naj gredo oziroma na kateri šoli naj nadaljujejo šolanje.

Sejem poklicev mi ni dal samo doživljenjsko zalogo kulic, pač pa tudi idejo za moje nadaljnje izobraževanje.

Simona Zarevska, 9. b