Pozdravljeni starši, učenci in učitelji!

Z veseljem vam sporočamo, da smo se učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo odločili, da napišemo časopis in ga na spletni strani tudi objavimo. Novičke bodo na voljo vsak mesec. Pisali bomo o šolskih prireditvah, dnevih dejavnosti in o vsem, kar se bo zanimivega dogajalo na šoli.
Veselimo se biti v vlogi novinarjev. Upamo, da vam bodo naši prispevki všeč in da jih boste vsak mesec radi brali.

Ajša Mara Kacjan, urednica spletnega časopisa

Kdo smo?

Sem Ajša in sem učenka 9. b razreda. Zelo rada plešem in pojem. Sodelujem pri šolskih prireditvah, raznih natečajih in tekmovanjih. K šolskemu novinarstvu hodim, ker mi je všeč vloga novinarja.

Živijo, ime mi je Ema Finžgar. Imam 14 let in hodim v 9. razred OŠ Angela Besednjaka. Imam rjavo-zelene oči in rjave lase. V prostem času se rada družim s prijatelji. Moj najljubši predmet v šoli je angleščina. Moja najljubša barva je modra.

Ime mi je Lana in obiskujem deveti razred osnovne šole Angela Besednjaka. To leto sem se vpisala k izbirnemu predmetu šolsko novinarstvo. Sedaj vam bom povedala nekaj malega o sebi. Zelo rada poslušamo glasbo. Moja najljubša barva je črna. Zelo uživam v risanju in fotografiranju. Rada tudi plešem. Ples me sprošča in veliko svojega prostega časa namenim učenju novih koreografij, ki se jih učim kar preko internetnega kanala Youtube. S starši se veliko pogovarjamo o različnih stvareh. Ti pogovori so zelo zanimivi, saj mi starša skušata na različne načine prikazati zelo pomembne stvari v življenju. Če želite več izvedeti o meni, me vprašajte sami.

Sem Nensi Hribar, učenka 8. a razreda osnovne šole Angela Besednjaka. Obiskujem izbirni predmet šolsko novinarstvo. Rada imam glasbo in obiskujem glasbeno šolo, v kateri igram prečno flavto.
Moji hobiji so igranje odbojke, petje, kolesarjenje ter pohodništvo.

Sem Stoja Jovičić, učenka 8. a razreda. Obiskujem izbirni predmet šolsko novinarstvo. V prostem času se rada igram z mlajšima sestrama, v sredo pa obiskujem literarno sekcijo. Moji hobiji so igranje odbojke in kuhanje. Hodim na srbsko folkloro, saj je tam lepo. Rada potujem. Bila sem že v Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini in drugih državah.

Sem Simona Zarevska. Imam rjave oči in rjave lase. Stara sem 14 let. Prihajam iz Makedonije oz. Stip Makedonije. Prejšnje leto sem se preselila v Slovenijo zaradi boljšega življenja in šolanja. V enem letu sem se naučila tekoče govoriti slovensko. Hodim v osnovno šolo Angela Besednjaka, in sicer v deveti razred .
Rada igram violino, plešem, pojem, plavam, poslušam glasbo, se družim s prijateljicami in hodim k izbirnemu predmetu šolsko novinarstvo.
Ime mi je Victoria Emily Tot. Sem učenka 9. a razreda. Že od prvega razreda igram violino in upam, da jo bom igrala skozi življenje še naprej. Rada berem in poslušam glasbo. No, toliko o meni.

Sem Ana Lorber, učenka 8.a razreda. Imam brata in svojo hrčico Mimi. Rada se družim s prijatelji. Moji najljubši živali sta konj in pes. V prostem času tudi jaham. Najraje imam tople sončne dni, saj se takrat lahko sprehajam v naravi in družim s prijatelji. Moja najljubša barva je oceansko modra. Moj najljubši šport je odbojka, zato je tudi v šoli moj najljubši predmet športna. Zelo rada pa tudi rišem in ustvarjam. V šoli obiskujem izbirna predmeta likovno snovanje in šolsko novinarstvo.

Moje ime je Vid Mohorič, star sem 13 let in obiskujem 8. b razred. Sem zelo radoveden in želim v čim večji meri izkusiti vse, kar najstništvo ponuja.
Rad potujem, sem izbirčen pri hrani in zaljubljen v taekwondo. Treniram olimpijsko verzijo taekwondoja v športnem društvo Red Power. Sem član slovenske kadetske reprezentance.
Moj cilj je, da bi našo državo, Slovenijo, zastopal na olimpijskih igrah.
Moje vodilo je: “Bodi to, kar si, delaj to, kar te veseli”. Ob naporih v doseganju mojega cilja pa me vodi misel Alberta Einsteina: “Vesolje nam ne bi posadilo sanj v naša srca, če nam ne bi dalo tudi moči, da te sanje uresničimo!”
V življenju in pri ljudeh cenim odkritost, pravičnost, pogum, zdrav humor, “fair play” in prijateljstvo.

Sem Ilda in prihajam iz Bosne. Tekoče govorim slovensko. Preden sem prišla na našo šolo, sem obiskovala osnovno šolo Draga Kobala.
Všeč mi je delo novinarjev, zato sem se tudi vpisala k izbirnemu predmetu šolsko novinarstvo.
V prostem času se rada družim s prijatelji.